Kindercoachopleidingen

Het KinderCoachKasteel is een professioneel kindercoach- opleidingsinstituut en staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Het KinderCoachKasteel biedt diverse mogelijkheden om je te ontwikkelen tot een volwaardig kindercoach. Naast een driejarige kindercoachberoepsopleiding (Magie van Kindercoaching) biedt het KinderCoachKasteel BV ook een opleidings speciaal voor het onderwijs (Coachend voor de Klas). Lees hieronder meer over de opleidingen.


De Magie van Kindercoaching

De Magie van Kindercoaching is een professionele beroepsopleiding voor iedereen die het vak kindercoaching wil leren kennen en/of zich verder wil bekwamen in dit jonge en groeiende vakgebied.
De Magie van Kindercoaching, onderdeel van het KinderCoachKasteel, biedt je drie scholingsmogelijkheden om je te ontwikkelen tot professioneel kindercoach.

Het eerste jaar is een basis-opleiding waarin praktijk en theorie hand in hand gaat. Na deze opleiding ben je startbekwaam als kindercoach, heb je de basis onder de knie en kun je een eigen praktijk beginnen. Je kunt kiezen uit een jaaropleiding of een versnelde opleiding van een half jaar.
Leerjaar 2 is een Vervolgopleiding en biedt de mogelijkheid om verder te bouwen op de basis. Je gaat aan de hand van praktijkervaring met en van elkaar leren. Je ontwikkelt je verder en krijgt in dit half jaar meer en meer zelfvertrouwen als kindercoach. Ook hier kun je kiezen uit een jaaropleiding of een versnelde route van een half jaar.
En heb je al redelijk wat ervaring en ben je toe aan de stap naar meesterschap dan is er voor jou het derde leerjaar, de Specialisatie Opleiding van een jaar.

De docenten van de Magie van Kindercoaching hebben een gedegen ondergrond en werken ook zelf  als kindercoach in een eigen praktijk. Zij spreken vanuit eigen ervaring spreken en weten als geen ander wat je als kindercoach allemaal tegenkomt.

De basis van de Magie van Kindercoaching is het werken vanuit de praktijk. Hierbij maken we gebruik van materialen en praktische werkvormen, onderbouwd met duidelijke theorie, eye-openers en inzichten.
Persoonlijke begeleiding en mentoring tijdens, maar ook buiten de lesdagen om, is een belangrijke pijler van de opleidingen.
We vinden het belangrijk dat elke deelnemer zich professioneel kan ontwikkelen en scholen om van daaruit op gehel eigen wijze de persoonlijke Magie van Kindercoaching te ontdekken.

Op de website www.magievankindercoaching.nl  vind je alle informatie.


 

 Het KinderCoachKasteel                   Kinkelenburg 3                   7339DJ Ugchelen                   06 29495297
Website CMS: Pienter